Taiyo Karate Klub Kolárovo   

  Darujte nám 2% Vašej dane

Vyhlasenie 2% dane: https://taiyo.wbl.sk/vyhlasenie2023_2_-dane_tkk.-kolarovo.pdf

   

   Karatisti z Kolárova odštartovali rok úspešne

Klub Taiyo Karate  úspešne začal súťažnú sezónu 2024. Sériu súťaží odštartovali vo Zvolene, kde sa 3. februára zúčastnili na 34. Zvolenskom pohári za prítomnosti 52 klubov a 565 súťažiacich. Kolárovo reprezentovalo 14 súťažiacich, ktorým sa podarilo získať 3 zlaté, 9 strieborných a 2 bronzové medaily a v celkovej medailovej tabuľke skončili na 11. mieste.

Obraz č.  1: V športových tričkách s podporou spoločnosti Kromberg & Schubert

Dňa 10. februára súťažilo 17 karate klubov na Majstrovstvách západoslovenského regiónu v Nesvadoch. Kolárovo reprezentovalo 24 súťažiacich a získali 19 zlatých, 13 strieborných a 11 bronzových medailí. To zároveň znamenalo, že v celkovej medailovej tabuľke Kolárovo skončilo na prvom mieste.

Obraz č  2: Súťaž vo Zvolene

Posledná súťaž, na ktorej sa členovia klubu Taiyo zúčastnili, sa konala 17. februára v Nitre. Na 1. kole Slovenského pohára najmladších karatistov sa zúčastnilo 656 súťažiacich zo 64 klubov. Karate klub Taiyo Kolárovo reprezentovalo 6 súťažiacich. Panka Kata Domján  a Ákos Kovács dosiahli tretie miesto.

 

Obraz č  3: Na súťaži v Nesvadoch

Tím podporujú Zoltán Balázs, Lóránt Samu, Artúr Kiss, Tibor Kiss a Jaroslav Dékány ako tréner a rozhodca.

Talentovaných športovcov už roky podporuje spoločnosť Kromberg& Schubert s.r.o., ktorá je zodpovedná aj za tričká karate tímu.


Zvolen cup 03.02.2024

Dalšia fotky:

Výsledky:

 

Taiyo Karate Camp 2024

      

 

Taiyo Karate Klub z Kolárova uzavrel úspešný rok

Dá sa povedať, že Kolárovo je jednou pevnosťou bojových umení na území Žitnom ostrove, keďže v meste pôsobí niekoľko športových klubov, ktoré úspešne zvládajú prekážky na národnej i medzinárodnej úrovni. Na súťažiach sa dobre darí mladým ľuďom z Kolárova v karate, ktorí reprezentujú klub Taiyo Karate.

                  

Zoznam súťaží, na ktorých sa športovci zúčastnili v minulom roku a dosiahli veľmi dobré výsledky, je dlhý. V roku 2023 nazbierali karatisti z Kolárova 251 medailí, čo je celkový počet medailí nazbieraných v jednotlivých disciplínach. Dosiahli dobré výsledky na národnej i medzinárodnej úrovni vo viacerých vekových kategóriách a úspešne súťažia aj tí najmladší členovia klubu Taiyo, čo svedčí nielen o ich fyzickej sile a zručnosti, ale aj o tom, že sú na boj pripravení mysľou a duchom.

V minulom roku sa športovci zúčastnili takmer na 20 súťažiach, Slovenskom pohári, Majstrovstvách Slovenska a okresných súťažiach, ako aj na medzinárodných turnajoch a majstrovstvách.

                                           

Členovia klubu Taiyo Karate reprezentovali Slovensko na Majstrovstvách Európy a sveta v rumunskom meste Veľký Varadín v období od 19. do 21. mája. Petre Hrabovskej z Kolárova sa podarilo získať dve zlaté medaily v disciplíne kata a jednu bronzovú medailu v kumite. Bruno Mančík sa domov vrátil so striebornou medailou v kata a dvoma bronzovými medailami v kumite. Celkovo na majstrovstvách Európy a sveta získalo družstvo 2 zlaté, 1 striebornú a 13 bronzových medailí, pričom obsadilo aj desať 5. a štyri 7. miest.

V minulom roku sa športovci zúčastnili takmer na 20 súťažiach, Slovenskom pohári, Majstrovstvách Slovenska a okresných súťažiach, ako aj na medzinárodných turnajoch a majstrovstvách.

                 

Vynikajúce výsledky dosiahla aj Emese Tünde Varga, ktorá si z medzinárodnej súťaže v Belehrade, uskutočnenej 14. októbra, priniesla jednu zlatú a dve bronzové medaily v kumite karate vo vekovej kategórii dospelých.

Od 3. augusta má karate klub Taiyo nové vedenie. Za predsedu bol vymenovaný Tibor Kiss a za podpredsedu Artúr Kiss. Szabolcs Szulcsányi je finančným manažérom, Zoltán Balázs a Imre Szabó sú zodpovední za trénerský tím, zatiaľ čo Edita Hrabovská bola zvolená za kontrolórku.

 

  Staň sa aj Ty karatistom! Pridaj sa k nám!

        

  Taiyo Karate Camp 2023

       

 

Majstrovstvá detí U12 a 4.kolo Pohára ZsZK 

V sobotu 6.5.2023 sa naši členovia zúčastnili v Kolárove majstrovstiev detí U12 a 4.kolo Pohára ZsZK. Súťaží sa zúčastnilo celkom 23 klubov, 206 pretekárov pri 470 štartoch z toho 207 v kata a 223 v kumite. Ďakujeme našim členom za ich aktívny prístup a dosiahnuté výsledky.

                         

Dalšia fotky: https://taiyo.wbl.sk/Majstrovstiev-deti-U12-a-4kolo-Pohara.html

Sparing Training Day

Dňa 29.04. 2023. sme v Karate Klube Taiyo organizovali perfektný kumite sparing tréning pod vedením Klaudio Farmadína (majster európy, medajlista svetového šampionátu, viacnásobný majster Slovenskej Republiky). Postupne sa pripravujeme na Shito-ryu ME v Rumunsku.

Dalšia fotky: https://taiyo.wbl.sk/Seminarium-290420233.html

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

II. Ročník Pannonia Shito Ryu Karate-do seminár

25.02.2023

Cez víkend sa v Kolárovskej športovej hale konal 2.ročník Seminára Pannonia Shito Ryu Karate Do, kata a kumite za účasti 62 cvičencov ( 49 na kata a 75 na kumite) z 10 klubov Slovenska a Maďarska. Seminár kata bol zameraný na Shito ryu kata zo smerov karate Shuri a Naha te. Sekciu kata viedol p. Peter Baďura za asistencie Damian Miklovicsa a J.E.Smoligu obaja medailisti zo súťaží kata na M-EKF dorastencov, juniorov a U21. Seminár pre sekciu kumite viedol p. Ernő Kárpáty ktorý je držiteľom 2.Danu juda, učil cvičencov aplikáciu podmetov z juda pre športový zápas karate. Pán Mihály Fisher 4.Dan tréner reprezentácie Maďarskej republiky a Ako Sarkasian 4.Dan pochádzajúci z Gruzínska učili techniky pre športový zápas kumite. VV SSHRKA vyslovuje poďakovanie organizátorom podujatia pp. István Samu, Tibor Kissovi a klubu Taiyó Kolárovo za perfektne zvládnutú akciu, lektorom seminára za ich prístup a kvalitu vedenia seminára  a súčasne zúčastneným cvičencom a ich trénerom za aktívnu účasť.  
OSS.   🤝👏👍

Dalšia fotky: https://taiyo.wbl.sk/II-Rocnik-Pannonia-Shito-Ryu-Karate-se.html

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kontaktná osoba: Tibor Kiss 

Adresa klubu: Športová 950, 946 03 Kolárovo

Osobne: Pondelok 16:30-19:00